Julstädning

"Städa städa varje fredag också varje jul, det tycker jag är kul" -Or not

Ha-begär

Jag har ett ha-begär. Ett fruktansvärt sådant. Ända sedan igår (jag har alltså inte lidit utav detta jättelänge) har jag drömt om att äga en iphone. Och nu är jag som besatt. Kollar upp olika abonnemang, dagdrömmer, pirr i magen - ja det är nästan som om jag är kär telefonen. Vi får väl se om det blir ett spontanköp innan jul. Eller om jag kanske gör en mer planerad affär nästa år istället. Eller så kanske det inte blir någon telefon alls. I det sistnämnda scenariot kommer jag gråta mig till sömns resten av livet i desperat längtan efter en iphone.
Amerikanska pannkakor

Här om dagen gjorde jag amerikanska pannkakor till lunch. Hittade blåbär i frysen som blivit bortglömda från bärplockningen i sommras så jag la ett par bär på varje pannkaka.  Helt gudomligt gott blev det. Jag åt dem med vanlig sirap. Många har filmjölk i sin smet när de gör amerikanska pannkakor. Jag har prövat massor av olika recept och kommit fram till att det är godast med vanlig mjölk.

Här är receptet jag använde, hämtat från Tasteline:Till 2 personer behövs:

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk socker
2,5 dl mjölk
2 msk smör
1 ägg
lite smör till stekningen

 

1.Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och blanda det med ägg och mjölk i en annan skål. Blanda inte för mycket, bara precis så att allt blandas.

2. Stek ca 10 cm stora pannkakor med smör i stekpanna.

3. Servera dem med färsk frukt eller bär, lönnsirap och eventuellt smör eller vispgrädde.Reality Killed The Videostar

Slötittade lite på Skavlan där Robbie Williams var gäst. Jag lyssnade ganska flitigt på honom (Robbie alltså, inte Skavlan)  för några årsen, men den sista tiden har jag helt glömt bort hans musik. Så jag satte på hans senaste album Reality Killed The Videostar och jag tycker det är riktigt bra. Musik man blir glad av och kanske till och med mår lite bra av! 

När jag ändå är inne på det här med fredagsunderhållning är jag väldigt besviken på den nya upplagan av På spåret med Kristian Luuk som programledare. På Spåret är ett av mina favoritprogram, men för mig är hela grejen med programmet att det är göteborskt. Om de nu var tvungna att byta programledare så borde de ha bytt till någon som var lika mysigt göteborsk som Ingvar Oldsberg, och inte till en självälskande Luuk. Jag tittade i tio minuter och det räckte.

Men tillbaka till Robbie. Den här låten kör jag på repeat ikväll:


Ikea, Facebook-showroom

Den här filmen tycker jag är väldigt rolig eftersom min vän Helen är med i den! Ännu mer kul är det att hon är med av en ren slump, hon visste alltså inte om det själv förren hon såg videon. Det är Forsman & Bodenfors som har gjort en film som handlar om en facebookkampanj de gjorde i samband med öppningen av Ikea i Malmö. Kul att nu även Ikea använder sig av "sociala medier" som man så fint säger. Igår fick vi lära oss, av en otroligt bra föreläsare(Olle, planner från Gyro), att det är de bästa idéerna som funkar och som ger resultat, inte själva reklamen. Den här fimen visar det tycker jag. Har man en riktigt bra ídé så sprids den av sig själv. 


 22 sekunder in i filmen syns Helen!

Julnostalgi

Jag blev så nostalgisk när jag var inne på Linnéas blogg. Ååh, vad jag minns alla gammla julkalendrar. Jul i Kapernum (hette den så?) och Pelle Svanslös är några av mina favoriter. Tyvärr gjorde jag det misstaget och såg om Greveholm för ett antal årsen och då var den inte alls så magisk och fantastisk som jag kommer ihåg den. En julkalender som jag däremot kan se om och om igen och skratta åt varje gång är Sunes jul. Det är så klockrent och så fruktansvärt kul! Här ska familjen julbaka:


RSS 2.0